Blog Image

Bangkok - never a dull moment!

Vi har flyttat!

Bangkok allmänt Posted on mån, augusti 09, 2010 01:54:25

Bangkokinfo’s blogg har flyttat!

Ni är välkomna att besöka nya bloggen på:

www.bangkokinfoblogg.seTGIF

Bangkok allmänt Posted on fre, augusti 06, 2010 12:43:50

Jaha ja. Fredag i Bangkok igen. Middag med vänner på besök på schemat. Förmodligen några drinkar på det. Började dagen med 12 kilometers löpning, några timmars jobb. Sen åkte jag till Sony på Petchaburi för att fixa min videocamera. Bra service, rimliga priser för att fixa det som var trasigt. Alltid fått bra service på just Sony. De som tar hand om kunderna kan alla bra engelska, de förklarar vad som ska hända och att det kommer ringa om det behövs. Bra.

Ett event som sticker ut de närmaste dagarna är väl discokväll på Q-bar. Det är ett event som de kört i många år. Brukar dra mycket folk.


Sen den tolfte är det en kväll med thaiboxning i Sanam Luang. Rekommenderas.

Och fram till den tolfte så är det stor orkidéutställning i Paragon. Mycket färg och prakt. Det var riktigt fina blommor faktiskt.Kinesisk skönhetsvård

Bangkok allmänt Posted on ons, augusti 04, 2010 18:35:46

Kinesisk skönhetsvård.

Om man varit i Chinatown ett par gånger och runt korsningen
”Plaeng Nam” så borde man sett ett exempel på kinesisk skönhetsvård, kallat
Mung Ming. På kinesiska betyder mung ungefär ”ta bort” och ming ”ansikte”. Och
Mung Ming är en behandling som tjejerna gör för att ta bort ansiktshår med
hjälp av tunn tråd som skrapas över hyn. Detta gör att man en glänsande ren hy
som på ett bebisansikte. Make up stannar också längre tydligen. Med denna
teknik ta man även bort döda hudceller och finnar. Denna behandling är inget
nytt, metoden härstammar från Qing-dynastin.

Behandlingen är enkel. Man lägger ett tunt lager av
kinesiskt puder på ansiktet, sen tar specialisten ena änden av en lång tunn
tråd i munnen, och sen håller hon tråden mellan händerna och skrapar hyn i hela
ansiktet. Behandlingen tar 20-30 minuter. Det ser enkelt ut men själva
trådtekniken är mer ”tricky” än det ser ut. De rör sig i ett speciellt mönster.

Jag tycker själv inte det verkar vara så vasst. Och en del
läkare varnar för metoden. Det blir lätt rodnader och finnar kan bli
infekterade. Och en del av kvinnorna (jag har inte sett några män bland
kunderna ännu) ser helt klart lidande ut.

Några bilder nedan. Mer om Chinatown hittar ni här. Bilder
från Chinatown hittar ni på flickr.Bangkok: regn & rusk

Bangkok allmänt Posted on tis, augusti 03, 2010 07:53:42

Då var det dags för ett riktigt oväder igår. Blixten slog ner i en box i min soi. Men det var i en box med internetuppkopplingar. Elen funkade ok, men internet försvann i tio timmar. Vid elvatiden på kvällen stod ett tjugotal killar från True Internet i soien och roddade med kablar och boxar. Nu funkar allt igen.

Svalt och skönt på balkongen nu på morgonen. Bra upprensning med lite ordentligt regn.

Igår blev det middag på Baan khun Mae mitt på Siam Square. Riktigt bra som vanligt. Sen blev det ett par drinkar på Hard Rock in det blev dags att gå hem och sova.

Poo i rutan
Medan svenskthailändska Poo Pariya Suandokmai Lundberg är hemma i Thailand under ett uppehåll i utlandsstudierna, spelar hon in en ny såpa som ska gå i TV7, läser vi i Manager. Hälften av alla avsnitt är färdiginspelade. Poo har flera såpor bakom sig. Frågor om ´farangpojkvännen´ glider hon undan och säger att studierna och en examen är viktigare nu. ´När jag har diplomet från skolan kan vi snacka pojkvänner igen,´ klipper Poo av det ämnet med. Vi har för oss att hon studerar i England, om någon undrar. Hon har varit hett ämne flera gånger i skvallerpressen i Thailand. De få gånger jag träffat henne har hon varit mycket trevlig.

Over and out för nu!Söndag i bkk

Bangkok allmänt Posted on mån, augusti 02, 2010 08:04:17

Började söndagen med en dvd tills jag vaknade till liv. Lördagen blev lite sen, men ingen direkt fara. Men det var kul att visa kompisar lite nya ställen sen de var här sist i februari.

Efter gymet på söndag em åkte jag till Mariott på Sukhumvit soi 2. Min kompis vill testa nya hotell varje gång. Jag sa att han inte skulle gilla området. Hotellet är ju helt ok, men ligger lite fel med Nana och prostitutionen runt hörnet. Ett bra hotell om man ska göra business i området.

Vi tog en snabb drink i loungen, och åt middag på Beirut, en libanesiska restaurangen i bottenvåningen på Ploenchit Center. Sen blev det drinkar på Sirocco och Distil Bar. Det var lika trevligt som vanligt.Siam på gång.

Bangkok allmänt Posted on lör, juli 31, 2010 18:30:22

Lönehelg i Bangkok. Central World stängt av känd anledning. Mycket folk runt Siam. Det slog mig idag igen att man kan verkligen hänga runt Siam en hel dag och göra massa saker, shoppa, äta på många olika ställen med mera. Det finns bio, Siam Ocean world, Bowling, och en massa bra shopping. Eller köpa ett dagpass på Olympic Club och träna, sola och njuta på ett helt annat sätt. Och nu kommer det snart skridskoåkning, Madame Tussauds, och lite annat. Mer saker att göra runt Siam kan ni läsa på sajten.

Några bilder från idag nedan. Bland annat Dj tävling mellan Paragon och Siam Center, basketball show mellan Siam Center och Siam Discovery.

Nu är det utgång med kompis från Sverige som är på besök. Party Party!

Bangkok – Never a dull moment!
Helg igen

Bangkok allmänt Posted on fre, juli 30, 2010 06:44:20

Jaha, då var det helg i Bangkan. Kompisar på ingång till stan. Ska bli kul. Det som är bra med dem är att de varit här förut och hittar och vet hur man inte bli blåst av tuktuk etc. Så blir mest att vi ses på kvällar för mat och lite barer.

Igår kväll var jag förbi en sväng på Black Label partyt på inch club, men jag var helt enkelt för trött för att hänga där för länge. Det var trevligt, men var helt enkelt för seg. För mycket annat på gång som tar energi.

Idag öppnar en ny klubb som slår på stort: Shock 39. Den ligger på Petchaburi soi 39. Det området är ju känt för en del sunkiga efterställen. Jag kan inte placera Shock 39 riktigt, vet inte om det är ett helt nytt ställe, eller om det ett omgjort ställe (tex ett efterställe). De lovar mycket bra ljud och en del kända dj’s. Räcker det för att locka folk till det området. Det ryktas om att stängningstiderna kommer vara flexibla också. Får väl testas snart.

Vi har lite nya bra artiklar på gång. Ny video kommer snart också.
Nedan lite blandade bilder från bangkan jag hade på desktopen.

Dags för gymmet!

Bangkok – Never a dull moment!Elefanter

Bangkok allmänt Posted on ons, juli 28, 2010 09:42:29

Jag kom att tänka på att jag inte sett elefanter som driver runt på stan där deras skötare (mahouts) ber turister köpa frukt/grönsaker för att mata elefanterna på länge. Skönt tänkte jag. Det känns som myndigheternas senaste försök att få bukt med detta problem har lyckats rätt bra.

Turister i Bangkok håller på att varnas för att köpa mat för gata
elefanter eller riskerar 10.000 baht i böter i detta senaste
krafttag mot tiggeri, som ägarna av djuren egentligen gör.

De
thailändska myndigheterna har vid upprepade tillfällen försökt att
utrota problemet med mahouts som
promenerar med elefanterna i huvudstaden och sälja bananer och sockerrör för
folk att mata dem.

Om de fångas mahouts kan också få böter på 10.000 baht och sex månader i fängelse.

Så många som 100 elefanter och deras skötare
beräknas regelbundet besökt Bangkok.

Det finns inget för dem att göra i deras fattiga hembyar, så man har tiggt på gatorna i Bangkok och andra orter. Men det är inte nyttigt för djuren på något sätt. Vissa experter räknar med att elefanternas liv halveras av att vistas i storstan.

Är det borta för evigt?Blandat från Bkk

Bangkok allmänt Posted on tis, juli 27, 2010 20:47:35

Jag har jobbat hårt de senaste dagarna. Vill städa undan så mycket som möjligt då jag har flera kompisar som kommer på besök under veckan och i början av augusti. Blir bra. alltid kul med besök tycker jag.

En av mina kompisar som kommer på besök vill gärna testa nya hotell varje gång han kommer. Jag rekommenderade Kempinski som ligger vägg i vägg med Siam Paragon. De öppnade förra veckan. Tyvärr har jag inte hunnit vara dit ännu men det kommer snart. Vill gärna titta på det. Tyvärr verkar det rätt svårt att hitta någon riktigt bra deal på rum där. Men det är ju ett ”lyxhotell” och de kanske inte vill släppa några bra intropriser. Vi får se vad vi kan hitta.

Turistbranschen i Thailand tror att antalet turister som kommer till Thailand påverkades igen efter söndagens bomb i centrala Bangkok. Visst, blir det flera bombdåd som detta då kan man nog börja undra. Men jag tror detta var en enskild incident då det var val i söndags. Läs mer här om turismen.

Körde ett hårt löppass idag och sen 45 minuter squash. Jag var rätt trött efter det. Men det var kul och skönt att rensa ut ordentligt.Våldsupptrappning?

Bangkok allmänt Posted on sön, juli 25, 2010 20:42:36

Bara för ett par timmar sen smällde en bomb av i Bangkok. Minst åtta personer skadades. Är detta en signal för en upptrappning av våldet? Ligger de röda bakom? Någon annan? Oavsett vem eller vilka som ligger bakom så är läskigt att de slår till mot allmänheten. Inget verkar tyda på att det är riktad mot någon speciell person eller grupp. Lår oss hoppas att det var en isolerad incident. Läs mer här.

Lördag kväll år jag middag med en kompis nere på K Village som jag skrev om härom dagen. Det är rätt nice därnere, långt inne i soien, långt från kaoset på Sukhumvit. Efter middag tog vi oss till Ekkamai för en promenad. Vi gick in på Fuzio för desserter. Restaurangen är trevlig och ligger på sjätte våningen ovanför ett showroom för bilmärket MINI. Glassen var välsmakande och vinet gott. Ska åka tillbaka för att prova pastan någon dag. Det är några år sen jag åt middag här.
En av managerna jobbade tidigare på Pomodor-kedjan. Det var kul att springa på honom igen. Kom ihåg när vi festade några gånger på klubben La Lunar när det begav sig på den tiden.Mixat & blandat

Bangkok allmänt Posted on fre, juli 23, 2010 19:06:46

Phantip Plaza
Jag var nere på Phantip Plaza idag. När något krånglar med datorn så har jag en specialbutik som jag alltid går till. Ägaren kan engelska och han har bra koll plus ett gäng ”kids” som kan sina saker. Denna gång var det en extern hårddisk som krånglade men de fixade den på en kvart. Strul med kontakten, de fixade en ny för skitpengar. Tack för det! Sen är det bara dra därifrån, är sjukt trött på alla sunkiga thaisnubbar som ska kränga ”sexy dvd” överallt.

Lite blandade tips:
Wine connection vid K-village Sukhumvit soi 26 serverar frukost mellan 7.30 och 12.00. American Breakfast kostar 140 baht ++.

Dj Buddha och hans ”hang arounds” lirar på Route 66 ikväll. Jag har väl aldrig varit någon stor fan av honom egentligen, men de är sjukt populära. Det jag och mina vänner skrattat lite åt är att de nästan alltid kör samma låtar i typ samma ordning varje gång de lirar. Därför är nedan annons lite extra kul. ”New Mixtape”…….Egentligen borde man för att lyssna på vad de har att erbjuda.

Den 16 augusti så är det dags den årliga Elvis-festen på Hard Rock på Siam Square. Det brukar vara bra drag med duktiga Elviskopior som rockar loss under någon timme. Väl värt ett besök faktiskt.

Avsluat för idag med en bild från veckan som gick. REGN!Scandinavian Deli

Bangkok allmänt Posted on ons, juli 21, 2010 19:13:29

SCANDINAVIAN DELI

Som jag berättade i ett tidigare inlägg så
kommer det mer skandinaviskt till Bangkok snart. Och nu kommer Thailands första
skandinaviska mataffär. Den är nästan klar, de väntar f n på vissa
importlicenser från Thailands livsmedelsverk. Affären är belägen i Bangkok på
Sukhumvit soi 18 nära Rembrandt Hotel, 7 minuters gångväg från tunnelbana och
Skytrain.

Affären kommer att ha både importerad
skandinavisk mat såsom lingon, Kalles kaviar, sill, lax, nordsjöräkor, kräftor,
skandinaviska krabbor, smörgåsar, mycket skandinavisk ost, och mycket annat.
Dessutom kommer det finnas ett kök med kock utbildad i skandinavisk matlagning
där skandinaviska maträtter tillagas.

Antingen kan du komma till affären och köpa
över disk, ta med en hem eller äta på plats, eller få den hemskickad till
dig. Om du bor utanför Bangkok kommer man erbjuda leverans via post i kyllåda
eller om det är större leveranser via kylbil. Varsomhelst i Thailand.

Websidan kommer att innehålla en webshop där
du kan klicka på varor du vill beställa och få de hemskickade.

Planen är att affären ska öppnas i slutet på
augusti (lite beroende på hur lång tid det tar att få de statliga
importlicenserna).

Och namnet på affären? SCANDINAVIAN DELI.

Rapport kommer när den öppnat.

Bangkok – Never a dull moment!Kiosk

Bangkok allmänt Posted on tis, juli 20, 2010 21:12:23

Längst upp i Emporium Shopping center ligger Thailand Creative & Design Center (TCDC). Där finns cirka 20.000 böcker dedikerade till design och konst. Det finns en hel del att gotta sig åt där. Önskar jag hade mer tid bara. Vore cool att bara sitta och plöja igenom allt. TCDC’s café heter Kiosk och är även det kreativt. Designat ställe att koppla av på, men bra utsikt. Något small meny, men bra rätter och gott kaffe. Rekommenderas. Brukar glida dit när de öppnar på morgonen innan det blir mycket folk. Kiosk brukar ha föredrag om design med jämna mellanrum för den som vill lära sig mer. Den lilla butiken har den del skoj saker också. Enjoy!Nattklubbsguide

nattliv Posted on mån, juli 19, 2010 13:06:50

Nattklubbssidan är uppdaterad, ni hittar den här. Det har varit mycket flängande på stan för att kolla upp ställena.

Lite fler klubbar här och där har vi lagt till. Några till kanske ska in. Och det kommer nya ställen hela tiden.

Club Culture på deras nya adress nära Khao San Road till exempel. Jag har bara varit där en gång och då var det inte så mycket folk eller bra nattklubbsstämning. Men det blir nytt test på den. Den är onekligen ett intressanta alternativ. Dock tror jag den får svårt på nya adressen, men jag kan ha fel.

Tapas på Silom har malt på i många år borde kanske vara med, men många kvällar är det tomt, sen finns det inte så många alternativ i området. Dessutom är området lite väl sunkigt i sig på nattkröken tycker jag.

Samma gäller med de flesta efterställena, dvs ställen som har öppet senare än två eller till tidig morgon om man vill det. De flesta är tyvärr nerlusade med prostituerade och snubbar i badshorts och tofflor. Tyvärr inte min stil.

Jag har också kollat in hel barer eller ”värma upp” ställen. Lista på dem kommer snart!

Bangkok – Never a dull moment!Crepes & Co

Bangkok allmänt Posted on sön, juli 18, 2010 16:14:51

Igår blev det tidig middag på ännu en Bangkok institution: Crepes & Co. De öppnade redan 1996 av tre bröder från Schweiz. Det är lätt att restaurangen försvinner i mängden av alla nya ställen när man varit med i nästan femton år. Men det är synd. Crepes & Co är bra och trevligt. Maten känns verkligen fräsch, speciellt salladerna. Crepsen i sig finns i över hundra olika varianter så det finns för alla smaker. Det finns en lista på de mest populära så att det går snabbare att välja.

En bonus är deras brunch som serveras alla dagar alla tider. I like. Man får ett litet papper, bara välja och kryssa för alternativen som finns. Originalet ligger på Sukhumvit soi 12, den nyare enheten på Thong Lo soi 8. Båda är bra.Nattlivet lever vidare:

Några events framöver som kanske kan locka till en kväll på stan:
Club Culture har megafest den 23 juli med flera dansgolv och många kända skivvändare. Mer info här.

Den välkända indiska restaurangen Indus på Suk soi 26 kör klubbevent den 24. Kanske kan vara något?
Bed kör på med sina internationella Dj’s. Några kända, nadra mindre kända. Vora kul om det kunde komma någon megastjärna snart.
Det är en bit kvar men lördagen den 7 augusti så kör man Pub Crawl på Soi 11 igen. Nest, Q-bar och Bed slår sina påsar ihop igen. Bra tillfälle att se alla tre ställen till en bra deal. Sist var det över 300 personer som hänge med på rundan enligt uppgift. Bra blandning på folk brukar det vara.Distil Bar

Bangkok allmänt Posted on lör, juli 17, 2010 19:26:14

Sirocco/Skybar/Distil/Mezzaluna/ Breeze
Igår åt jag middag på Distil Bar. Skyskrapan Statetower har flera imponerande barer och restauranger. Restaurangen Siroccos Skybar är numera ett måste för förstagångsbesökare i Bangkok. Dyrt, trångt men 63:e våningen utomhus imponerar.

Vi gillar dock Distil Bar på 64:e våningen bättre. Inte lika hetsigt. Baren ligger inomhus men man kan sitta utomhus. Dj lirar varje kväll bra bakgrundsmusik på lagom nivå.

Mycket wow-faktor och hisnande upplevelser på alla haken i huset. Dock är de så omskrivna så det är lite ”turistefällevarning” ibland.

Adress:
State Tower 1055 Silom Road.
Tel: 02 624 9555

Jag åt en matbit och tog ett bra Merlotvin till det. Sen blev jag introducerad till italienaren Alex Holzer, Statetowers egna ”mixologist”. Han är relativt nyanställd, och hans jobb är att utveckla drinklistan och se till så att kommer fram lite nya roliga drinkar. Han berättade en hel del kul grejer som jag inte kände till tidigare. Han sa också att det är svårt att göra för många komplicerade drinkar till drinklistan på Sky Bar /Sirocco. Det är sånt tryck i baren och det får inte ta för lång tid att göra drinkarna. Däremot i Distil Bar går det lättare, baren är mer lättjobbad. Han har precis lagt in åtta nya drinkar i menyn. Jag testade Black Pearl som var mycket bra.

Hotellet i State Tower heter Lebua och är mycket bra. Rummen är stora och utsikten är bra även från rummen. Agoda har just nu ett specialerbjudande om ni vill boka rum där.

Mer om ställen med utsikt hittar ni här.

Efter middagen drog jag ner till Thong Lo för lite barhopping med några kompisar. Det var trevligt som vanligt. Kvällen avslutades med att jag såg före detta tennisspelaren Paradon hoppa in i en helt ny Lamborghini som var oskyltad och gasa iväg på Thong Lo.Bangkok art & culture center

Bangkok allmänt Posted on fre, juli 16, 2010 18:48:17

Bangkok art & culture center öppnade för några år sedan. Jag var där på premiärdagen. Då kändes det så där och har väl gjort det tag. Men i år verkar det som det tagit fart. Flera bra utställningar på gång och fler kommer snart. Känns lite mer inkört nu helt klart. Trevligare miljö helt enkelt. Jag var där igår och det var nice. Just nu pågår även en filmfestival. Kolla in hemsidan här för info vad som är på gång.

Efter det var jag på Nest på Sukhumvit soi 11 med några kompisar. Alltid trevligt och acceptabla priser på drinkarna tycker jag.

Kim Roger Eriksson
Ytterligare en svensk har åkt fast för droger i Thailand. Kim Roger Eriksson Hoppas han får sitta ett tag. Tillverkning av ”ice” borde väl ge några år. Läs mer här.
En länk till här.Behnam ”Benny” Moafi

Bangkok allmänt Posted on ons, juli 14, 2010 23:02:49

Benny
Svensk hungerstrejkar i Bangkok lyder rubriken på många olika forum. Som man ser på länkar nedan så handlar det om en Iranskfödd kille som har fått svenskt pass. Om han är skyldigt eller inte går ju naturligtvis inte att avgöra.

Men killen anser sig oskyldig och kämpar för sina rättigheter. Hurvida han hungerstrejkar eller inte låter jag vara osagt. Enligt säkra källor: igår eftermiddag lämnade han Government House för att sätta sig utanför FN-huset för att protestera. Igår vid 17.00 var han borta. Om han gått hem eller blivit bortförd är dock oklart. Hungerstrejkar han verkligen? Han skapade dock lite rubriker i loklamedia och flera tidningar hade bild på honom i handbojor och protestlappar.

Han har kommit ut efter knappt 10 år av 22 dömda. Läge att åka hem kanske?

Flera journalister har försökt sälja storyn till svensk media under flera år. Ingen har nappat. En tidning muttrade lite om att hans kanske inte var tillräckligt svensk för något år sedan.

Blogginlägg

Artikel i Scandasia.

Kungen
Den thailändske kungen är utnämnd till världens rikaste monark igen. Läs mer här i Forbes.

Svenske kungen ligger i lä.

I-phone 4
I-phone 4 importerade från USA går cirka 50-55000 Baht på MBK’s fjärde våning. DYRT!! Jag avvaktar lite.

Regn

Äntligen rensade lite regn upp luften.Krating Daeng

Bangkok allmänt Posted on tis, juli 13, 2010 15:27:47

Grundaren av Krating Daeng (Red Bull) är Thailands rikaste
man med tillgångar på 4 miljarder US-dollar. Krating Daeng startade som
utveckling (kopia?) av den japanska energidrycken Lipotivan D (allmänt kallat
Lipo). Lipo exporterades till Thailand för att tillgodose de japanska
arbetarnas efterfrågan i Thailand. Denna dryck passade även den thailändske
arbetaren. Så 1981 tillverkade Chaleo Yoovidhaya då en sötare och starkare
dryck som fick namnet Krating Daeng (för att locka bönder och andra arbetare).

Dietrich Masteschitz från Österrike insåg den internationella affärspotentialen
och blev partner med Chaleo Yoovidhaya för den internationella marknaden. Man
la till kolsyra och gjorde drycken mindre söt för att passa den europeiska
marknaden.

Konkurrenter i Thailand är bland annat:

Lipo, M-150, Carabao Daeng (lanserat av artisten Carabao),
Hang. Hang marknadsför sig som en bra dryck mot baksmälla, men undrar över det än idag. Som man ser på bilderna nedan så finns Shark både med och utan kolsyra. En ren marknadsanpassning kan man tänka.

Drycken innehåller bland annat: aminosyran Taurin, koffein, socker och
vitamin .Bio

Bangkok allmänt Posted on mån, juli 12, 2010 07:36:31

Söndag i bankan gick i kända spår. Bio och middag. Jag fyllde på mitt biokort på Paragon Cineplex. Man får ingen rabatt på själva filmerna men man får kuponger för popcorn, läsk, boxling och lite andra småförmåner. FilmenKnight&day med Tom Cruise and Cameraon Diaz var väl ok. Fanns inte så mycket i min smak att välja på. Men den funkade. Efter bion var det utställning av några pimpade Mercor och andra bilar.

Sen blev det promenad över till Siam Square och middag på Baan Khun Mae. På gatan Rama 1 framför Siam Square var det kommers som vanligt. Småprylar och mat. Middagen på Baan Khun Mae var bra som vanligt. Sen blev det hem och kolla på fotbollen. Tycker matchen höll bra kvalitet rakt igenom även om det var hyfsat få målchanser.

Några bilder från eftermiddagen.Nästa »