Smile
Jag var nere vid Central World Plaza igår kväll. Som nämnt igår var det marknad, underhållning och mat enligt känt thaikoncept. Fanns en hel del småcoola bås, med lite roliga produkter.

VIP-thaiare berättade på både thai och engelska om hur viktigt CW och området runtom är. Olika artister underhöll. Folkligt och trevligt. Har ni vägarna förbi idag eller imorgon så rekommenderas ett besök starkt.

Rivning
Otroligt. Efter 13 år så håller man på att riva det cementskelett som var tänkt som ett Toyota showroom i höjd med BTS Nana. Någon typiskt thaikonflikt skedde vid Asienkrisen 1997 och cementskelettet har varit hem för uteliggare och street art målare och inget har hänt. Men nu är det något på gång. Shoppingcenter eller condo är väl lågoddsare.

Svensk fast
Svensken Sven Tommy Lindfors blev tagen i Pattaya (oväntat?) under fredagen på uppdrag av svenska polisen. Han var sökt för förskingring av typ 10 miljoner kronor. Men var han svensk? Han blev finsk medborgare för några år sen. Och han var förbjuden att komma till Thailand på åtta år efter en smugglingshärva med 2 kg kokain. Känns ju även det underligt. Borde han inte fått åtta års fängelse? Han ser ju visserligen rätt road ut här.

Fotboll
Ghana – Uruguay. Redan en klassiker. Ghanaspelare Asamoah Gyan missade en straff med matchens sista spark. Uruguay vann sen på straffar. Men det som gör matchen extra minnesvärd är Lasses Granqvist kommentar vid straffmissen:
Vem ska slå straffen om inte Asamoah Gyan? Suarez är utvisad. Vi är framme i den 122:a minuten.
– Matchens sista spark. Afrika har aldrig varit i semifinal i ett VM.
– Asamoah Gyan med högern, han skjuter – i ribban!!!
– Han missar!!!
– Han missar!!!
– Oh mon dieu, my god, what is going on!!!
– Han missar straffsparken!!!
– Han bränner den!!!
– Han sumpar den!!!
– Allt skiter sig för Ghana och Asamoah Gyan missar straffsparken!!!
– Och matchen är slut.

Lyssna här. Gåshud!

Och hur många thaiare loosade stora pengar igår på betting när Brasilien snöpligt försvann?

Politik
Abbe får stöd för sin road map av USA för att återförena landet etc. Läs mer här. Taxen måttligt glad kan man tänka.

Bangkok – Never a dull moment!